Noticies i Esdeveniments 2018


El passat dia 19 de febrer, juntament amb la meva amiga Dolors Forteza-Rei Borrelleres, férem una presentació didàctica de la història dels jueus, conversos i xuetes de Mallorca. També explicàrem una metodologia bàsica per realitzar genealogia familiar als alumnes de 2° d’ESO de l’escola del Liceu de Marratxí.

a

d

c

—————————————————————————————————————————–

Aquí podreu veure el magnífic treball que ha fet el meu fill Víctor, que estudia 3r Grau de Geografia: Els jueus a Europa. Radiografia d’un important col·lectiu.

Fer clic per visualitzar

 treball-de-curs-jueus-victor-pico

—————————————————————————————————————

Vos present un vídeo explicatiu de la petjada dels jueus a Mallorca i la seva conversió, fins arribar a la problemàtica dels xuetes.

—————————————————————————————————————

 

Este pasado mes de enero recibí un correo de Jose Hidalgo, desde Ciotat-Francia, me alegro y sorprendió gustosamente ver que mi trabajo de investigación genealógica se difundida a través de mi página Web: llinatgepico.com, y comprobar que había llegado hasta el en Francia.

Aún más increíble ir descubriendo la inesperada sorpresa después de tantos años de que mi abuelo materno tenía 4 hermanos y no solo 3 como yo pensaba y me había transmitido mi madre y tías y tíos Hidalgo, además los documentos que pude encontrar al respecto así lo decían.

Pero al recibir la partida matrimonial de Torcuato Hidalgo con Encarnación Olea, no había duda, estaba confirmado: Acababa de encontrar una parte más de la familia Hidalgo que viven en Francia y en Valencia.

Gracia tío Jose, gracias tía Matilde.

matrimonio-hidalgo-olea

 

arbol-hidalgo

 

————————————————————————————————————————

El dia 2 de gener, va tenir lloc al Centre Flassaders de Palma, una conferència organitzada per l’Institut  d’Antropologia de les Illes Balears, amb el tema: La qüestió Xueta: una mirda des de l’antropologia. Els ponents foren: Albert Bonnín  especialista en genealogia i en la temàtica xueta, i qüestions xuetes  Enric Porqueres Gené  antropòlog i catedràtic de l’École des Hautes Études en Sciencies Socials de París. Va esser un gran èxit de participació i ens van donar una visió històrica i antropològica molt completa sobre la qüestió xueta i el parentiu.

1

2

3

4

5

6

9